Jara
Kom jij ook werken in het Amsterdamse basisonderwijs?

Werkgeluk

Werkgeluk wordt steeds belangrijker. We besteden immers een groot deel van onze tijd aan ons werk en het is daarom van belang dat we ons daar prettig bij voelen. Wat werkgeluk precies betekent, verschilt per persoon. Bij A’DAM Onderwijs bieden we diverse functies en veel vrijheid waardoor je jouw eigen werkgeluk kunt creëren.

Meer weten

De ene leerkracht wordt bijvoorbeeld gelukkig van lesgeven aan leerlingen in de onderbouw, een ander van de vrijheid om eigen lessen te ontwerpen en weer een ander van de flexibiliteit om op verschillende scholen te werken.

Werkgeluk in het Amsterdamse basisonderwijs

Bij A’DAM Onderwijs geloven we dat tevreden en gemotiveerde leerkrachten een positieve invloed hebben op het welzijn van de leerlingen. Een stimulerende werkomgeving is hierbij essentieel. Bij A’DAM Onderwijs krijg je de kans om te ontdekken wat jou het meeste werkplezier geeft. We streven naar een inspirerende sfeer waarin je jezelf kunt ontplooien en je leerlingen kunt motiveren met je enthousiasme en expertise.

Ontdek je werkgeluk

Als leerkracht in het basisonderwijs is je functie heel divers. Je organiseert lessen en geeft deze aan je klas. Je coacht en motiveert je leerlingen, kijkt toetsen na en voert gesprekken met ouders. Dit zijn allemaal aspecten waar je voldoening uit kunt halen. Het is belangrijk dat je weet waar jouw krachten liggen en ontdekt waar je de meeste voldoening uit haalt. Dit willen we bij A’DAM Onderwijs samen met jou ontdekken!

Werkgeluk kan zijn

  • Blijdschap bij kinderen lesgeven
  • Afwisseling in werkzaamheden
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen
  • Vertrouwen ervaren op je werk
  • Vrijheid om je eigen keuzes te maken
  • Je passie delen met je leerlingen

Verhalen over werkgeluk

We hebben verschillende personen gesproken over hun ervaring binnen het basisonderwijs. Ze werken allemaal samen met A’DAM Onderwijs en vertellen over wat werkgeluk voor hen betekent.

Geert

Als leerkrachtondersteuner voeg ik nu waarde toe aan mijn leven

Je moet het maar durven. Op je 65e levensjaar kiezen voor een carrièreswitch. En wat voor een… Geert besloot zijn kantoorbaan in te ruilen voor een avontuur in het speciaal onderwijs. En dat bevalt hem uitstekend. “Als een kind met plezier door de dag heen beweegt, dat geeft mij enorm veel voldoening.”

Verder lezen

Marijn

Kinderen die zin hebben in de dag. Dat is prachtig

In Oud-West, op de Annie M.G. Schmidtschool, staat Marijn (38) voor de klas. Tot de zomer want ze vervangt een leerkracht die met zwangerschapsverlof is. Dan kijkt Marijn waar het avontuur haar vervolgens brengt. En dat is precies wat het werken als invalkracht zo leuk voor haar maakt voor: het avontuur.

Verder lezen

Gerda

Ik kan de wereld voor een kind een stukje mooier maken

Gerda werkte tot haar pensioen in het onderwijs. Ze genoot daarna een jaar lang met volle teugen van haar vrije tijd, maar de lokroep van het docentschap was toch onweerstaanbaar. Als invalleerkracht deelt ze nu haar creativiteit weer met de kinderen in haar klas.

Verder lezen

Pauline

In mijn lessen kan ik veel van mijzelf kwijt

Pauline (37) werkt als trainee in het onderwijs. Een mooie manier om te ontdekken wat écht bij haar past. Want door de samenwerking met A’DAM Onderwijs heeft ze niet alleen zelf de regie over haar planning, ze kan ook nog eens in de keuken kijken van veel verschillende scholen!

Verder lezen

Fanny

Als invalleerkracht ervaar ik elke dag uitdaging in mijn werk

Fanny Veer (24) werkt sinds twee jaar als leerkracht voor A’DAM Onderwijs. Een samenwerking waar ze blij mee is. Want als invaller krijgt Fanny de kans om in korte tijd verschillende scholen in Amsterdam te leren kennen en ze ervaart flexibiliteit in haar werk. Precies wat Fanny zoekt in een baan: “Ik ga blij naar mijn werk.”

Verder lezen

Esther

Door te werken op verschillende scholen, groei je als leerkracht

Midden in de Watergraafsmeer staat de Daltonschool De Meer. Een ruim opgezette basisschool met ongeveer 470 leerlingen. Aan het hoofd staat directeur Esther van den Berg (47). We spreken haar vandaag over haar werkgeluk, de meerwaarde van Daltononderwijs en de samenwerking met A’DAM Onderwijs.

Verder lezen

"Ik vind het bijvoorbeeld erg leuk om te lezen en besteed ook bij de kinderen veel aandacht aan het lezen van boeken. Ik hoop dat ik zo die liefde voor boeken kan overbrengen."
Pauline (37) over haar werkgeluk binnen het onderwijs.

Werken via A’DAM Onderwijs

Wil je aan de slag in het Amsterdamse Basisonderwijs? Vul dan snel jouw gegevens in en wij nemen contact met je op.

Direct solliciteren!

A'dam onderwijs

Onze kernwaarden

Samen staan we sterk! Dat is de kracht van A’DAM Onderwijs en we doen het echt samen. Daarnaast vind je bij ons dagelijks de volgende kernwaarden terug:

  • Professionaliteit
  • Groei
  • Vertrouwen
beeldmerk

Wij zijn A’DAM Onderwijs!

A’DAM Onderwijs is als onderdeel van de Amsterdamse schoolbesturen verantwoordelijk voor het invullen van de invalverzoeken op de scholen. Wij zijn dus dagelijks op zoek naar leerkrachten en ander onderwijstalent die tijdelijk op een school kunnen invallen. Dit kan gaan om vervangingen voor korte, maar ook langere periodes.

Meer over ons

Mede mogelijk gemaakt door deze toppers

Pauline
Fanny
Marijn
Geert
Esther
Gerda
logo