Werken als leerkracht in Amsterdam

Onderwijsassistent vacatures in Amsterdam: Jouw nieuwe uitdaging via A’DAM Onderwijs

Bij A’DAM Onderwijs staan we middenin het hart van het Amsterdamse basisonderwijs. Als integraal onderdeel van de Amsterdamse schoolbesturen zijn wij de schakel tussen scholen en onderwijstalenten zoals jij. Dagelijks zetten wij ons in om niet alleen de vacatures voor onderwijsassistenten in Amsterdam te vervullen, maar ook andere functies binnen de Amsterdamse basisscholen.

Ben je dus op zoek naar vacatures als onderwijsassistent in Amsterdam?


Wat doe je als onderwijsassistent in Amsterdam?

Een onderwijsassistent is heel erg belangrijk voor het basisonderwijs. Als onderwijsassistent sta je zij aan zij met de leerkracht, begeleid je individuele leerlingen of kleine groepen en zorg je voor een stimulerende leeromgeving. Je bent niet alleen een inspiratiebron voor de leerlingen, maar ook een onmisbare schakel in het klassenmanagement. Samen met de leerkracht signaleer je bijzonderheden en zorg je voor een optimale leerervaring voor elk kind.

De veelzijdige taken van een onderwijsassistent
Een onderwijsassistent is veel meer dan alleen een assistent. Je bent een essentieel onderdeel van het onderwijsteam. Hier zijn enkele van de belangrijkste taken die je kunt verwachten:

Begeleiding: Of het nu gaat om individuele leerlingen of kleine groepen, je zorgt ervoor dat elk kind de aandacht krijgt die het verdient.
Assistentie: Je helpt bij groepswerk en andere didactische activiteiten, zorgt voor een vlotte doorstroming van de les en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt.
Klassenmanagement: Samen met de leerkracht zorg je voor een georganiseerde en stimulerende leeromgeving.
Communicatie: Je signaleert bijzonderheden en bespreekt deze met de leerkracht, maar ook met ouders en andere betrokkenen.

Wat verwachten we van jou?

Naast een diploma mbo 4 Pedagogisch werk richting onderwijsassistent, zoeken we voor onze openstaande vacatures als onderwijsassistent in Amsterdam professionals met de volgende vaardigheden:

  • Vaktechnische kennis van didactische en pedagogische toepassingen in het basisonderwijs.
  • Inzicht in groepsprocessen.
  • Vaardigheid in het omgaan met en corrigeren van gedrag van leerlingen.
  • Vaardigheid in het organiseren van groepjes in de klassensituatie.
  • Vaardigheid in het uitvoeren van praktische/organisatorische werkzaamheden.
  • Vaardigheid in het samenwerken met collega’s en ouders.
  • Flexibiliteit en enthousiasme.

Bekijk hier de vacatures

Leerkracht basisonderwijs
beeldmerk

Wij zijn A’DAM Onderwijs

Wij van A’DAM Onderwijs staan iedere dag in contact met de scholen van de schoolbesturen waar wij voor werken. Niet als commercieel bureau, maar echt als onderdeel van de ruim 120 locaties. Samen met hen zoeken wij naar oplossingen voor de vervangingsverzoeken. Dit kan gaan om daginval, maar ook om lange vervangingen.

Meer over A’DAM

Wij werken samen met:

logo