Werken als leraarondersteuner

Wil je een belangrijke rol spelen in het pedagogisch klimaat van leerlingen? En heb je oog voor hun sociale behoeften? Dan is de functie van leraarondersteuner een mooie match! Met A’DAM Onderwijs krijg jij de kans om aan de slag te gaan binnen het onderwijs van onze hoofdstad.

Wat doe je als leraarondersteuner?

Als leraarondersteuner ben je verantwoordelijk voor begeleiding van (groepen) leerlingen. Dat kan zijn op didactisch vlak, maar ook op sociaalpedagogisch gebied. Je voert ter ondersteuning van de leerkracht diverse lestaken uit en draagt bij een gezond pedagogisch klimaat. Je signaleert en bespreekt bijzonderheden met de leerkracht, houdt de voortgang en ontwikkeling van leerlingen bij en bereidt dagelijkse onderwijsactiviteiten voor. 

Wat heb je nodig?

Als leraarondersteuner ben je in het bezit van een diploma hbo Pedagogiek. Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

  • Theoretische en praktische didactische en pedagogische kennis en vaardigheden
  • De leraarondersteuner heeft kennis van de leerstof 
  • Inzicht in de taak, organisatie en werkwijze van de school
  • Invoelingsvermogen en sociale vaardigheden
  • Vaardigheid in het overdragen van kennis en vaardigheden.
  • Zelfstandig taken kunnen uitvoeren 

Beschikbare vacatures leraarondersteuner

Hier vind je alle openstaande vacatures. Staat jouw ideale baan er niet tussen? Houd de website dan in de gaten.

Bekijk hier de vacatures

Over A’DAM Onderwijs

A’DAM Onderwijs is onderdeel van de scholen binnen het openbaar onderwijs van Amsterdam en verantwoordelijk voor het invullen van alle tijdelijke en vaste opdrachten. Hierdoor hebben wij altijd veel en interessante vacatures beschikbaar. Onze locaties liggen door heel Amsterdam, wat ons aanbod divers maakt. Door je aan te sluiten bij A’DAM Onderwijs ben je verzekerd van afwisselend werk met de zekerheid van een aanstelling volgens de onderwijs CAO.

Meer informatie?

Wil je meer weten over beschikbare vacatures? Of ben je geïnteresseerd in onze werkwijze en aangesloten schoolbesturen? Neem direct contact op met één van onze medewerkers en ontdek A'DAM Onderwijs.

A’DAM Onderwijs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.