Nieuws

6 tips voor een schoolreis in Amsterdam

Bij A’DAM Onderwijs begrijpen we de waarde van buiten het klaslokaal leren. Amsterdam biedt vele mogelijkheden voor leuke, educatieve schoolreizen. Hieronder geven we zes tips voor fantastische schoolreizen in Amsterdam.

1. Ontdek NEMO
In Amsterdam bevindt zich het Science Center NEMO, de perfecte plek voor een schoolreis. Kinderen kunnen hier veel leren over de wereld van wetenschap en techniek door dingen zelf te doen. NEMO biedt daarnaast ook diverse workshops en demonstraties voor scholen. Op deze manier leren ze spelenderwijs.

2. Breng een bezoek aan ARTIS
Een schoolreis naar ARTIS, de oudste dierentuin van Nederland in hartje Amsterdam, is niet alleen leuk voor de leerlingen, maar ook zeker educatief. ARTIS zet zich in om iedereen te inspireren en activeren om verantwoordelijk met de natuur om te gaan. Kinderen kunnen hier dus leren over dieren, hun gedrag en het belang van natuurbehoud.

3. Ga langs bij het Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum brengt de maritieme geschiedenis van Nederland tot leven. Leerlingen kunnen hier de geschiedenis zien, beleven en ze kunnen zelf aan boord van dit nagemaakte VOC-schip ‘Amsterdam’ om op onderzoek uit te gaan. Ook zijn er diverse tentoonstellingen die geschikt zijn voor schoolreizen. Dit maakt een bezoek aan het Scheepvaartmuseum een leerzame en tegelijkertijd leuke schoolreis in Amsterdam.

4. Onderwijs in het Amsterdamse Bos
Een bezoek aan het Amsterdamse Bos is ideaal voor een schoolreis in Amsterdam. Perfect voor een dag in de natuur. Deze plek biedt vele leer- en speelmogelijkheden. Van ontdekkingstochten tot leuke speurtochten en een bezoekje aan de geitenboerderij. Dit maakt een schoolreis naar het Amsterdamse Bos de perfecte tip voor een schoolreis in Amsterdam om heerlijk te genieten van buitenactiviteiten.

5. Bezoek Wereldmuseum Amsterdam
Dit museum in Amsterdam biedt interactieve tentoonstellingen voor kinderen. In deze tentoonstellingen worden de kinderen meegenomen op reis door verschillende culturen van over heel de wereld. Zo leren kinderen spelenderwijs over culturele diversiteit en wereldburgerschap.

6. Fun Forest in Amsterdam
Een actief schoolreisje voor je klas: misschien wel de beste manier om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Ga de hoogte in door in de bomen te klimmen, of blijf met beide benen op de grond en ga op expeditie. Voor je leerlingen is hier genoeg te beleven!

Schoolreizen bieden leerlingen unieke, praktische leerervaringen buiten het klaslokaal, wat bijdraagt aan een beter begrip van de lesstof. Bovendien stimuleren schoolreizen ook persoonlijke ontwikkeling en sociale interactie, wat helpt bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Daarnaast helpen offline activiteiten om balans te houden in een wereld waarin digitalisering in het onderwijs een steeds grotere rol speelt. Ook zijn schoolreizen voor jou als leerkracht een uitstekende manier om jouw klas beter te leren kennen.

Terug naar het overzicht

Wij werken samen met:

logo